Cartofi a la Bunica

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 29 Iun 2013 | 22215 vizualizari

 

Cartofii a la Bunica un preparat cu cascaval Delaco delicios servit cu salata de varza si morcov.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi potriviti
  • 1 ceapa
  • 3 graunti usturoi
  • 100 g. piept de porc taranesc afumat
  • 100ml. smantana de gatit
  • 100 g. cascaval Delaco
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1varf lingurita oregano
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi a la Bunica:

Pieptul tarabesc afumat se taie in fasii subtiri si sa rumeneste intr-o tigaie antiaderenta fara grasime.Dupa ce s-a rumenit usor se stinge focul.

Ceapa spalata si curatat se taie solzisori.

Se pune in tigaie  peste pieptul afumat .

Cartofi se curata,se spala si se taie rondele subtiri sau sub alta forma ,dupa preferinta.,apoi se adauga in tigaie.

Usturoiul curatat se toaca marun si se adauga si el in tigaie.

Peste toate acestea se toarna smantana de gatit,se sareaza ,pipereaza ,se adauga oregano amstecandu-se bine pentru incoporare.

Pregatim un vas de ceramica.Il ungem cu 2 linguri ulei de masline,turnam compozitia de cartofi din tigaie.

Acoperim vasul cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit la 170 grade pana se inmoaie cartofii.

Intre timp radem cascavalul.

Scoatem vasul,luam folia de aluminiu si presaram cascavalul ras.

Dama la cuptor pana ce cascavalul devine auriu.

Se serveste cald cu salata de varza si morcov sau cu alta salata dupa preferinta.

TIPS-URI

1

Cartofii trebuie sa fie taiati foarte subtire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi a la Bunica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu pesmet si cascaval