Cartofi copti cu friptura de vita

de Dya Daniela Andrei in Vita, 17 Mai 2014 | 6019 vizualizari

 

Am profitat de Multicooker pentru a gati o friptura de vita, timpul de preparare a fost redus considerabil (comparativ cu ce imi ofera cuptorul aragazului meu)

 

INGREDIENTE

  • 50 gr unt
  • 1/2 kg cartofi noi
  • 4 bucati pulpa de vita
  • 3-4 linguri cu sos de rosii
  • 2 fire de usturoi verde
  • ulei pentru prajit (2-3 linguri)
  • o lingurita cu marar proaspat tocat
  • condimente dupa gust: sare, piper, rozmarin, busuioc uscat, ardei iute uscat si macinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti cu friptura de vita:

Pulpa de vita o condimentam dupa gust, alegand condimentele preferate (eu le-am folosit pe toate cele enumerate), o asezam in vasul multicooker-ului si o stropim cu ulei, adaugam un pahar cu apa si selectam din MENU programul BAKE la o temperatura de 180 de grade pentru 55 de minute, timpul maxim de coacere. De aceea, dupa finalizarea programului, l-am repornit in aceleasi conditii, carnea de vita necesitand un timp mai indelungat de coacere. Din cand in cand, am mai adaugat cate putina apa, pentru a evita prajirea, respectiv uscarea, excesiva a carnii. In paralel, am spalat bine cartofii, i-am condimentat din plin si i-am asezat intr-un vas termorezistent, uns cu putin unt. I-am dat la cuptor pana ce s-au patruns bine, moment in care am adaugat usturoiul verde tocat si sucul de rosii. Am continuat coacerea pentru inca 20 de minute aproximativ. Se servesc calzi, presarati cu marar tocat, alaturi de friptura de vita. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti cu friptura de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Osso Buco a la Milaneze