Cartofi copti cu unt, usturoi, pastrama si oua

de Ancutsa in Porc, 22 Aug 2016 | 3465 vizualizari

 

Aceasta reteta este pentru 3 portii, am considerat pentru fiecare portie cate 2 cartofi, 1 ou si 1-2 felii de pastrama, insa le puteti ajusta dupa plac.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi;
  • 100 gr branza rasa;
  • unt dupa gust;
  • cateva felii de pastrama (sau orice alta sunca taraneasca);
  • 3 oua;
  • 1 catel de usturoi;
  • Condimente: sare, piper, oregano, cimbru
  • Numar de portii: 3
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti cu unt, usturoi, pastrama si oua:

Se curata cartofii, se spala si se cresteaza cat mai adanc, dar cu grija sa nu-i taiem pana jos. Se taie marunt un catel de usturoi. Se pun bucatele de usturoi si bucatele de unt in crestaturile facute, se presara sare, piper, oregano si cimbru. Se asaza intr-o tava unsa cu putin ulei. Se dau la cuptorul preincalzit pentru o ora, la foc mediu.

Verificam din cand in cand cartofii si, cand sunt aproape fierti, se scoate tava, se presara branza rasa peste cartofi si se adauga in tava si cateva felii de pastrama, pe care le intoarcem peste cateva minute, pentru a se gati bine pe ambele parti.

 

Cand sunt gata, scoatem cartofii si pastrama pe un platou, apoi punem in tava ouale, presaram putina sare peste ele si le dam 10 minute inapoi la cuptor.

 

Portii: 3

Timp: 1h 30min

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/03/cartofi-copti-cu-unt-usturoi-pastrama.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti cu unt, usturoi, pastrama si oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

stefy_a 1

23.08.2016, 11:15

un adevarat festin!

dantes 1

23.08.2016, 12:15

Buni!

Ancutsa 1

27.08.2016, 16:17

Daniela, ma bucur ca iti plac!

Rocsi, sigur, cum sa nu?

Rahela,

Stefy, multumesc mult, ma bucur de fiecare data pentru vizita!!

Dantes, multumesc mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]