Cartofi cu şuncă şi cârnaţi la cuptor

de botcrina in Mancaruri cu carne, 25 Ian 2012 | 4116 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 200 g cârnaţi
  • 100 g şuncă
  • sare, piper, delikat
  • puţină brânză 
  • 100 ml lapte
  • puţină boia 
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu şuncă şi cârnaţi la cuptor:

Se curăţă cartofii şi se taie rondele, şunca se feliază, iar cârnaţul se taie şi el rondele.

Ungem o tavă cu puţină untură, aranjăm un strat de cartofi, şi peste ei un strat de şuncă şi cârnaţ, condimentăm, presărăm puţină brânză,şi repetăm operaţiunea.

Când terminăm de aranjat totul, turnăm laptele peste cartofi, condimentăm din nou şi la final presărăm puţină boia.

Dăm tava la cuptor circa 50 de minute, la temperatură medie. Când este aproape gata, scoatem tava şi amestecăm încet ingredientele, pentru a nu le zdrobi, apoi o introducem din nou la cutor.

Servim mâncarea calduţă, cu murături de care pofteşte fiecare.

TIPS-URI

1

Strabunica spunea că mâncarea gătită cu untură este mai fragedă şi mai bună.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu şuncă şi cârnaţi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu carnati si smantana la cuptor