Cartofi Dauphinoise

de LUK in Aperitive / Garnituri, 8 Feb 2011 | 9821 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 3-4 catei de usturoi
  • 500ml smantana
  • sare,piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Dauphinoise:

Taie cartofii curatati si spalati in felii subtiri de 2-3mm.Aseaza cartofii intr-un castron pe masura ce-i tai.

Rade usturoiul curatat pe razatoarea mica si pune-l peste cartofi.

Pune sare si piper dupa gust.

Toarna smantana peste cartofi si amesteca bine.

Pune cartofii in vasul de copt in cuptor(un vas iena de exemplu..eu asa am folosit),aseaza i bine sa fie unsi cu smantana si ultimul strat de cartofi.

Pune la cuptor pentru 45 de minute(cartofii trebuie sa fie moi)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Dauphinoise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada colorata cu spanac