Cartofi Dauphinoise

de LUK in Aperitive / Garnituri, 8 Feb 2011 | 10008 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 3-4 catei de usturoi
  • 500ml smantana
  • sare,piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Dauphinoise:

Taie cartofii curatati si spalati in felii subtiri de 2-3mm.Aseaza cartofii intr-un castron pe masura ce-i tai.

Rade usturoiul curatat pe razatoarea mica si pune-l peste cartofi.

Pune sare si piper dupa gust.

Toarna smantana peste cartofi si amesteca bine.

Pune cartofii in vasul de copt in cuptor(un vas iena de exemplu..eu asa am folosit),aseaza i bine sa fie unsi cu smantana si ultimul strat de cartofi.

Pune la cuptor pentru 45 de minute(cartofii trebuie sa fie moi)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Dauphinoise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de orez