Cartofi Dauphinoise

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 19 Dec 2017 | 6256 vizualizari

 

O rețetă simplă clasică franțuzească, plină de arome de brânză, usturoi și cartofi. Sigur poate face parte din meniul de Crăciun!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 400 ml smântână lichidă
  • 200 ml lapte
  • 1-2 căței de usturoi
  • 1 lingură unt
  • 200 g brânză cheddar sau gruyere
  • 2 lingurițe de cimbru - opțional
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Dauphinoise:

Preîncălzim cuptorul la 180 grade C. Ungem o tavă cu usturoi tocat mărunt, aproape făcut pastă. Apoi ungem tava cu o lingură de unt. Cartofii se curăță, se spală și se taie felii cât mai subțiri. Se pun în apă rece și se dau în clocot pentru 10 minute. Punem laptele și smântâna într-o crăticioară pe foc și încălzim ușor. Se strecoară cartofii, apoi se pun în tava unsă.
Se condimentează cu sare și piper. Se toarnă smântână amestecată cu laptele peste cartofi. Se presară cimbru, apoi brânza rasă. Se dă la cuptor pentru 25-30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Dauphinoise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]