Cartofi de cacao

de carmenvlad in Prajituri, 4 Apr 2011 | 15926 vizualizari

 

Nu am mai facut demult prajituri cu biscuiti. Acum a sosit vremea lor.

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuiti
  • 100 g alune sau nuci macinate
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 lingura cacao neagra Dr. Otker + 2 linguri pentru decor
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Esenta de rom
  • 50 g ciocolata alba + 50 g pentru decor
  • 50 g ciocolata neagra
  • 30 g stafide
  • 50 g nuca cocos mozaic pentru decor

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi de cacao:

Se face un sirop pe foc din apa, zahar si cacao peste care se adauga stafidele. Cand este gata, se opreste focul si se adauga esenta de rom. Se lasa sa se raceasca. In acest timp, se macina biscuitii si nucile sau alunele. Se amesteca toate ingredientele uscate (biscuitii, alunele, zaharul vanilat, ciocolata neagra si ciocolata alba) si se adauga siropul. Se omogenizeaza compozitia si se lasa la rece pentru 30 de minute (biscuitii trebuie sa absoarba toata umiditatea din sirop). Apoi se fac cu mana umezita bilute rotunde care se tavalesc prin nuca de cocos, ciocolata alba sau cacao. Se dau la rece si se servesc dupa cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi de cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan pufos cu nuca - Reteta simpla de baza