Cartofi frantuzesti

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 24 Ian 2010 | 13398 vizualizari

 

Este o mancare delicioasa si usor de preparat.Cred ca toti o cunoasteti , aceasta este reteta care o fac cel mai des si este f consistenta, ii mancam mereu doar cu salata.

 

INGREDIENTE

  •  700 grame de cartofi pentru fiert , eu folosesc cel mai adesea cartofii rosii sau cumpar sortiment special pentru fiert si facut la cuptor,
  • 5 oua fierte tari,
  • 150 grame de cascaval ras,
  • 100 ml smantana ,
  • unt cat pentru uns vasul de pus la cuptor,
  • sare,
  • piper,
  •  o lingurita delikat de legume,
  • 2 felii de cascaval taiate subtire,
  •  2 felii de jambon crud uscat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

 Preparare : fierbem cartofii in coaja si ii curatam apoi si fierbem ouale timp de 10 minute.

   Pregatim restul ingredientelor si taiem fasii  subtiri cele 2 feliii de jambon crud.

    Intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu unt asezam cate un strat de rondele de cartofi, un strat de oua taiate tot rondele, un strat de cascaval ras, condimentam dupa fiecare strat si dupa acest procedeu punem toti cartofii si ouale. Deasupra asezam un strat subtire de cascaval ras, condimentam bine, punem smantana,  adaugam cele doua felii de casval ( pentru a face o crusta aurie de cascaval) si punem feliutele de jambon.

  Dam la cuptorul incins in prealabil la 210 grade timp de 30-45 de minute in functie de cuptor, asezand vasul la jumatatea cuptorului. Sut gata atunci cand au sus o crusta aurie si cascavalul e complet topit . Se servesc calzi, eu i-am acompaniat de o salata asortata.Pentru a avea un aspect mai frumos am asezat salata in farfurie cu inelul de inox pentru decor si am decorat cu trei fire de ciboulette, un soriment de ceapa subtire de la care se folosesc numai cozile. Va doresc pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Garnitura cartofi evantai