Am vazut diferite feluri de a pregati reteta asta. Eu am invatat-o acum muuuulti ani de la o colega de serviciu si asa o pregatesc mereu.
Cartofii spalati se fierb in coaja. Se lasa putin sa se raceasca si se curata, se taie felii de 4-5 cm si se aseaza intr-un vas care se poate baga un cuptor bine uns cu unt.
Peste stratul de cartofi punem branza rasa pe razatoarea mare, apoi un alt strat de cartofi, iar branza rasa si terminam cu un strat de cartofi.
Batem ouale cu furculita, adaugam smantana si o incorporam bine in oua . Amestecul de oua si smantana il turnam peste ultimul strat de cartofi. El se va strecura printre cartofi in tot vasul. Deasupra punem untul ramas taiat cubulete.
Bgam vasul la cuptor si il lasam pana se rumeneste frumos deasupra.
Pofta buna!
1
Eu nu mai pun alta sare . E de ajuns cea din branza!
2
Se serveste ca atare, dar poate fi si o garnitura foarte buna!