Cartofi franţuzeşti gratinaţi

de gatitdemine in Aperitive / Garnituri, 26 Feb 2011 | 7103 vizualizari

 

O reţetă simplă ...aproape banală dar care pentru multă lume este un deliciu .

 

INGREDIENTE

  • Cartofi aprox. 1 Kg
  • 7 ouă
  • Smântână sau iaurt
  • 300 gr. caşcaval,
  • unt şi pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi franţuzeşti gratinaţi:

1. Cartofii se fierb în coajă. În timp ce cartofii şi ouăle fierb (6 din cele 7) se unge vasul din sticlă termorezistentă cu unt şi se tapetează cu pesmet.
2. Smântâna sau iaurtul se amestecă cu un ou crud şi se sărează bine .
3. Cartofii tăiaţi rondele, la fel şi ouăle se aşează în straturi succesive.Peste ultimul strat presărăm caşcavalul ras, smântână şi pesmet.
4. Punem vasul la cuptor la foc mic până obţinem acea crustă aurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi franţuzeşti gratinaţi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]