Cartofi gratinati

de dakris in Aperitive / Garnituri, 6 Aug 2012 | 16187 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi medii
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 100 ml smantana
  • 150 g cascaval
  • sare, piper, busuioc, rozmarin, oregano, dupa gust
  • ulei pt uns vasul termorezistent
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati:

Catofii intregi (fie in coaja, fie curatati) se fierb pe jumatate in apa cu sare. Se scurg, se lasa sa se racoreasca, apoi se taie rondele.

Intr-un bol se bat ouale, se amesteca cu smantana, laptele, 80 g cascaval ras si condimentele.

Feliile de cartofi se aseaza straturi in vasul termorezistent uns alternativ cu compozitia realizata anterior. Astfel, se pun un rand de cartofi, un strat de compozitie si tot asa pana la final. Pe ultimul strat de cartofi se rade restul de cascaval si se introduce vasul la cuptorul preincalzit. Se coace pana se rumeneste deasupra.

 Se servesc ca atare ori ca si garnitura pt friptura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]