Cartofi gratinati

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 6 Ian 2014 | 5375 vizualizari

 

Se face curat in frigider dupa sarbatori, se aduna branzeturile ramase in cutii, eventuale carnuri, cartofi fierti si se dau la cuptor. O masa delicioasa...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 100 gr branza telemea
  • 100 gr crema de pranza de la Delaco
  • 200 gr smantana
  • 200 gr iaurt gras grecesc
  • 2 oua
  • 2 felii de rulada de porc de la Sergiana
  • 1/2 de muschiulet de porc afumat de la Sergiana
  • sare si piper dupa gust
  • 150 gr cascaval pt gratin
  • 2-3 linguri ulei de masline
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati:

Cartofii se spala bine si se pun la fiert cu tot cu coaja in apa cu sare. Cand furculita intra usor in cartofi inseamna ca sunt fierti. Se arunca apa, se pune apa cat mai rece peste ei, se lasa cateva minute si se curata de coaja.

Muschiuletul si rulada de porc se taie cubulete.Intre timp pregatim amestecul de branzeturi: branza telemea o dam pe razatoarea cu ochiuri mari, adaugam crema de branza, smantana, iaurtul, ouale si amestecam. Cartofii curatati, ii taiem in cuburi, ii condimentam cu sare si piper, o lingura de ulei de masline si ii amestecam.

Pregatim un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline sau unt. Amestecam cartofii cu branzeturile si carnurile,le  punem in vas, deasupra presaram cascaval ras pt gratin si putin piper proaspat macinat. Dam vasul la cuptorul incins la 170 grade pt 20 minute. Noi am servit cu muraturi.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulete de cascaval cu marar