Cartofi gratinati cu branza si cascaval

de Angelina_Elena in Mancaruri de legume, 12 Iul 2014 | 18843 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6-7 cartofi marisori
  • 100-150 g telemea
  • 150 g cascaval Delaco de Senvis
  • 1 iaurt grecesc (125 g)
  • 5 oua
  • sare
  • piper
  • unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati cu branza si cascaval:

Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam, ii taiem felii si ii punem la fiert in apa cu sare.

Din momentul in care au inceput sa fiarba ii lasam 15 minute, apoi ii scoatem din apa, ii lasam putin sa se racoreasca.

Intr-un bol punem ouale, iaurtul, sare si piper dupa gust si batem bine.

Adagam telemeaua (sfarmata cu furculita) si amestecam.

Tapetam un vas termorezistent (de lut) cu unt.

Asezam feliile de cartofi pe fundul vasului.

Peste stratul de cartofi punem 1/3 din compozitia cu oua si telemea, 1/3 din cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi acoperim cu alt strat de cartofi.

Procedam tot asa pana la epuizarea ingredientelor.

Peste ultimul strat, cel de cartofi vom pune un ou batut si dam vasul la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor deasupra.

Scoatem apoi vasul de la cuptor, presaram cascavalul ramas si dam din nou la cuptor pentru 5-10 minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati cu branza si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]