Cartofi gratinati cu oua,branza, smantana si cascaval

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 31 Ian 2016 | 20696 vizualizari

 

Pentru ovo lacto vegetarieni.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi albi
  • 3 oua mari de casa
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 cutie smantana pentru gatit (200g)
  • 1 lingurita margarina pentru uns tava
  • 200 g telemea de oi
  • 3-4 felii de cascaval
  • sare de Himalaya dupa gust
  • piper macinat dupa gust
  • ierburi de Provence (optional)
  • 2 linguri pesmet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati cu oua,branza, smantana si cascaval:

Spalam cartofii foarte bine sub jet de apa rece, apoi ii punem la fiert cu un praf de sare pentru 20 min. la foc potrivit.

Scurgem apa de pe cartofi, apoi ii curatam de coaja si ii taiem rondele.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Ungem tava cu putina margarina, presaram pesmet apoi asezam un strat de rondele din cartofi.

Peste cartofi zdrobim jumatate din cantitatea de branza telemea, poi presaram ardeiul rosu taiat bucatele

Presaram puitin piper si dupa gust ierburi de Provence, sare doar daca mai e nevoie.

Acoperim cu inca un strat de rondele din cartofi, peste acestia presaram si branza ramasa.

Rupem fasii feliile de cascaval, le asezam peste stratul de branza.

Intr-un bol batem bine ouale cu smantana de gatit, apoi turnam in tava amestecul obtinut si dam tava la cuptor pentru 40 minute.

Scoatem tava din cuptor, portionam si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati cu oua,branza, smantana si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
FOCACIA