Cartofi in coaja la cuptor

de Georgia in Aperitive / Garnituri, 17 Mar 2010 | 8848 vizualizari

 

Sunt foarte buni pentru o cina in familie. Pentru aceasta reteta ii multumesc Californiei, de cand am descoperit-o o pregatesc in fiecare saptamana.

 

INGREDIENTE

  • 7 cartofi rosii mari,
  • margarina,
  • umplutura:
  • 2 oua batute cu iaurt sau smantana, 
  • ceapa verde taiata marunt,
  • telemea de vaca sau de oaie data pe razatoare,
  • bucatele de sunca,
  • branza topita.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi in coaja la cuptor:

Cei 7 cartofi mari se spala bine, bine si se pun la fiert cu tot cu coaja.
Dupa ce au fiert (20-25 min.) si s-au racorit un pic, se taie in 2 pe lungime cartofii si se scobesc.
Se ung cu margarina topita si se aseaza in tava de aragaz. Se prepara umplutura: ce s-a scobit din cartofi se paseaza impreuna cu branza rasa si branza topita. Se adauga ouale batute cu iaurt sau smantana, ceapa verde taiata marunt, bucatelele de sunca  si se amesteca bine toata compozitia. Se umple fiecare jumatate de cartof scobit cu umplutura. Se mai poate pune o bucatica de unt si deasupra fiecarei jumatati de cartof, peste umplutura, eu nu am pus. Tava astfel pregatita se da la cuptor, primele 10 min. la foc iute si dupa aceea la foc potrivit pana se rumeneste bine umplutura si se vede ca s-au inmuiat cartofii, intra usor furculita in ei. Eu dupa cele 10 min. am mai tinut carofii, in cuptorul meu, 40-45 min..

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi in coaja la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (8)

ionela2682 1

17.03.2010, 19:46

Georgia 1

18.03.2010, 09:24

Mirella, ma bucur nespus ca v-au placut cartofii!
Cred ca se poate face umplutura cu multe alte combinatii, adica cu ce are omul prin frigider.

Dana Cristea - pusikmea 1

12.04.2010, 20:03

f buni cartofii astia si eu ii pregatesc , de fiecare data in alte combinatii si ies deliciosi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca aperitiv cu dovlecei si branza