Cartofi in evantai cu cascaval

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 21 Aug 2010 | 7682 vizualizari

 

Crocanti la exterior, moi in interior....o nebunie!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi lunguieti
  • 40 g unt
  • 75 g cascaval
  • sare, piper alb macinat
  • cimbrisor sau maghiran maruntit
  • unt ptr ungerea tavii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi in evantai cu cascaval:

Se curata cartofii, se spala si se usuca bine. Se cresteaza pe lungime in feliute, fara a le taia de tot. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. 

Se unge bine cu unt un vas termorezistent, se aseaza cartofii in vas desfacuti ca un evantai si se condimenteaza cu sare si piper. Se presara untul deasupra si se da la cuptor aprox. 35-40 de minute, pana devin aproape moi. 

Se da cascavalul pe razatoare, se presara peste cartofi si se mai lasa 15-20 de minute la cuptor pana se rumenesc. 

Se presara deasupra verdeturile si se servesc fierbinti.

TIPS-URI

1

Pentru a nu taia complet feliile se poate asaza o lingura de lemn la un capat al cartofului, iar feliile se taie pana lama cutitului ajunge la manerul lingurii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi in evantai cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]