Cartofi intregi,copti in coaja

de goldielocks in Mancaruri de post, 16 Mai 2011 | 12163 vizualizari

 

Uneori lucrurile simple fac diferenta,asa cum se intampla si cu acesti cartofi.Nu trebuie sa fii cel mai indemanatic chef ca sa-i pregatesti,in schimb iti vor iesi atat de deliciosi si speciali,incat vei incepe sa crezi ca,chiar esti unul!
Si ce e si mai grozav este faptul ca te poti bucura de cartofii copti si in timpul postului!
Si ca sa inchei,fara sa mai zabovesc mult,trebuie sa va mai zic doar atat:
"Sa mori de placere,si alta nu!!!"

 

INGREDIENTE

  • 1 si 1/2 kg cartofi
  • o lamaie
  • 1/2 capatana usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 3-4 boabe piper
  • ace de rozmarin proaspat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi intregi,copti in coaja:

Se aleg in jur de un kilogram,un kilogram si jumatate de cartofi frumosi,mijlocii,de preferabil noi,o lamaie parfumata si sanatoasa si o 1/2 capatana usturoi.Spala coaja cartofilor foarte bine,in 2-3 ape,apoi pune-i pe foc si lasa-i sa stea 10 min,incepand cu momentul in care apa a clocotit,scoate-i,scurge-i,usuca-i de apa.

Intre timp,in 3 linguri ulei,soteaza 3 cateii de usturoi,zdrobiti in coaja,3-4 boabe piper si cateva ace de rozmarin proaspat,puteti folosi si uscat,in cazul in care nu aveti din cel verde.Trantiti cartofii intr-o tava incapatoare,rasturnati si uleiul,stoarce-ti zeama unei jumatati de lamai peste cartofi si asezonati-i cu sare de mare.Se tin in cuptorul incins pret de 40 min sau pana cand devin crocanti la exterior si moi in interior.

P.S am uitat sa precizez ca inainte de a-i baga in cuptor,am facut o incizie fiecarui cartof,in care am introdus o bucatica mica,mica de usturoi(mmm,ador usturoiul,cat mai mult :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi intregi,copti in coaja" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]