Cartofi la cuptor

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 27 Iun 2015 | 9249 vizualizari

 

Ideali pentru o cina usoara ...
Ingredientele au ajuns pentru patru persoane ...cate doua felii pentru fiecare...au fost delicioase si tare satioase !

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mari
  • 4 felii prosciutto cotto
  • 4 rosii mari rotunde
  • 2 mozzarella ( 250 gr )
  • 20 g parmezan
  • busuioc uscat
  • 8 frunze mici de busuioc proaspat
  • sare
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor:

Cartofii ii spalam si ii punem la fiert cu tot cu coaja in apa rece cu sare.Fierbem aproximativ 20 minute.

Cand au fiert ii scoatem din apa si ii lasam sa se racoreasca.Cat sa putem sa ii curatam de coaja.Cu un cutit ascutit ii taiem apoi pe lung in felii potrivit de groase .

Rosiile le spalam,le indepartam codita si le feliem in felii subtiri.

Mozzarella o scurgem foarte bine de apa de conservare si o feliem in felii potrivite de grosime.

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt si ungem cu ulei .

Asezam feliile de cartof peste care punem pe fiecare cate o jumatate felie de prosciutto cotto.

Adaugam cate doua felii de rosie ,presaram sare dupa gust. 

Punem o felie mozzarella si presaram busuioc uscat , dupa care asezam iar o felie de rosie  si presaram putina sare( daca este necesar).

Incheiem presarand parmezan ras foarte fin. 

Incingem cuptorul la 190 grade si dam tava la cuptorul incins pana cand rosia s-a rumenit usor la suprafata. 

Se servesc calzi oranad fiecare portie cu o busuioc proaspat ! 

Pofta buna ! 

TIPS-URI

1

Prosciutto cotto se poate inlocui cu sunca presata, kaizer,etc ... dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

ieri la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi Dauphinoise (2)