Cartofi la cuptor cu gratar de pui si sparanghel

de cristina1985 in Pui, 25 Noi 2019 | 3041 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru cartofi:
  • 1,6 kg cartofi
  • 100 ml ulei
  • 300 ml apa
  • 1 si 1/2 lg-ta sare
  • 1/2 lg-ta rozmarin pudra
  • 4-5 catei usturoi ( mai mari)
  • piper
  • Pentru gratar:
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • putin ulei
  • 3 fileuri piept pui
  • Pentru sparanghel:
  • 450 g sparanghel
  • sare
  • piper
  • putin ulei
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor cu gratar de pui si sparanghel:

Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se pun intr-o tava. Se face un amestec din ulei, cu rozmarin,sare,piper,usturoi tocat marunt si se toarna peste cartofi. Se amesteca cu lingura pana se ung toti, apoi turnati apa din loc in loc.Se introduc in cuptorul preincalzit, timp de 2 ore,chiar 2 ore si 15  minute (depinde de cuptor). La inceput mariti flacara,pana incepe apa sa fiarba, apoi o micsorati.Dupa 1 ora, scoateti tava si intoarceti cartofii cu o paleta,apoi ii introduceti din nou. Spre sfarsit,trebuie intorsi mai des.Sa gustati daca mai trebuie sare!

Pe pieptul de pui se presara sare, piper, cimbru si se tine in frigider 10 minute. Apoi se prajeste in putin ulei, intr-o tigaie teflonata.

Se tine un fir de sparanghel in mana, se indoaie spre margine,pentru ca se va rupe unde trebuie. Marginea se arunca pentru ca este lemnoasa, iar partea superioara, mai verde se pastreaza. Se taie in doua pe lungime,toate tijele, se ung cu ulei,se presara sare si piper si se calesc intr-o tigaie de ceramica (in putin ulei), pana se inmoaie.

Cartofii se servesc alaturi de carne si sparanghel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu gratar de pui si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu alune