Cartofi la cuptor cu sos de branzeturi

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 20 Sep 2014 | 5866 vizualizari

 

initial am vrut sa fac bulete cu branza de burduf la cuptor insa pentru ca branza a fost prea grasa,s-au latit bilutele in tava si a iesit ce vedeti in poze... Asa ca nu mi-a ramas decat sa prepar rapid un sos tot de branzeturi si iata rezultatul....

 

INGREDIENTE

  • Cartofi:
  • 1 kg cartofi fierti in coaja
  • 100 gr. cascaval ras
  • 250 gr. b ranza de burduf
  • 1 legatura de marar verde
  • sare si piper dupa gust
  • Sos de branzeturi:
  • 100 gr. branza cu mucegai alb si piper boabe "Green Pepper" de la Goldessa
  • 100 gr. branza cu mucegai albastru "Creamy Blue" de la Milkana
  • 1 lingura de smantana grasa
  • putin busuioc uscat
  • In plus:
  • 5-6 tomate negre
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor cu sos de branzeturi:

Cartofii fierti in coaja se curata si se trec pe razatoarea marunta.

Adaugam 100 gr. cascaval ras. 250 gr. branza de burduf, marar verde tocat, sare si piper dupa gust si amestecam totul foarte bine pana obtinem un amestec omogen.

Preincalzim cuptorul la 200 grade.

Formam bilute de marimea dorita din amestecul de cartofi, apoi le asezam in tava in care am pus hartie de copt.

Dam tava la cuptor pentru 30-40 minute, pana se rumeneste preparatul, vezi foto.

Sosul l-am preparat rapid, topind intr-o craticioara branzeturile impreuna cu smantana, pana am obtinut un amestec cremos de consistenta unui sos peste care am presarat putin busuioc uscat.

Am servit sosul cu cartofii preparati la cuptor alaturi de niste gustoase tomate negre.

A fost un pranz delicios...

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu sos de branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu branza, si chives la cuptor