Cartofi la cuptor cu unt, boia si cimbru

de Ela68 in Aperitive / Garnituri, 11 Dec 2012 | 8279 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 100 gr unt
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1-2 lingurite boia dulce
  • 1/2 lingurita condiment 7 piperuri
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 3 catei usturoi
  • 150 gr pesmet
  • sare, dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor cu unt, boia si cimbru:

Cartofii curatati si taiati felii se fierb 10-15 minute in apa cu sare. ( sa fie fierti cam pe jumate ). Se scot intr-o sita si se lasa la scurs.

Preparam intre timp sosul. Amestecam untul moale ( la temperatura camerei ) cu toate condimentele, uleiul de masline  si cu usturoiul dat prin presa.

Adaugam cartofii peste sos si amestecam usor cu o paleta. Incepem sa turnam in ploaie pesmetul pana ce se incorporeaza tot.

Asezam cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii dam la cuptorul incins 30-40 minute pana capata o culoare aurie.

I-am servit cu pastrav la gratar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu unt, boia si cimbru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și cașcaval - Savoare și gust într-un preparat excelent

ieri la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

ieri la 15:50

Pâine împletită cu unt și lapte - Pufoasă și gustoasă

ieri la 09:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cartofi si dovleac la cuptor