Cartofi noi cu carnita de vita in sos de rosii

de nilgun in Vita, 5 Iun 2013 | 4531 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 14 cartofi noi
  • cateva frunzulite de rosmarin
  • usturoi verde- o legatura
  • unt- cam 100 grame
  • 1 ceapa verde
  • 1 bucata carne de vita fiarta
  • cascaval razuit-100 gr
  • sare, piper, sos de rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi cu carnita de vita in sos de rosii:

Cartofii noi se spala fff bn cu un burete de vase nou. Se aseaza intr-o forma neaderenta in cazul meu o forma de tarta. Rozmarinul, ceapa, usturoiul se taie bucatele mici. Untul se topeste la microunde. Se pune peste unt amestecul de ceapa, usturoi si rozmarin. Cu o pensula se ung cartofii pe toate partile cu untul topit aromatizat. Se da la cutor pentru circa jumatate de ora, dupa care se rade cascaval deasupra lor si se mai lasa aproximativ 15 minute.

Carnea pe care o aveam deja fiarta de cu o zi inainte, se taie felii ff subttiri. Se aseaza un strat de carne, se asezoneaza cu sare si piper, se mai aseaza inca un rand de carne pana ni se termina carnita. Se pune apa peste carne cat sa acopere carnea nu mai mult si se lasa la fiert cu capacul pus. Cand carnea e bine fiarta, se pune si sosul de rosii, de preferat facut de casa, mai fluid asa. Se mai fierbe 10 minute si e gata de servit.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu carnita de vita in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de vita si fantana de cartofi umpluta cu ciuperci de padure