Cea mai gustoasă și simplă rețetă de primăvară este cea de cartofi noi cu usturoi. Este o mâncare tare savuroasă și potrivită și pentru zilele de post.
Pentru a pregăti acești Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon, ai nevoie de doar câteva ingrediente: cartofi, usturoi verde, mărar proaspăt.
Cum se prepara acesti Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon:
Spală bine cartofii în coajă, apoi taie-i cuburi potrivite.
Încinge puțin ulei într-o tigaie mai înaltă. Pune cartofii în tigaie, condimentează-i cu puțină sare și lasă-i până se rumenesc ușor. Adaugă treptat puțină apă peste ei , acoperă tigaia cu un capac și lasă-i să se gătească înăbușit.
Între timp, curăță și toacă mărunt usturoiul verde. Pune-l într-un mojar și adaugă puțină sare, apoi pisează-l până se face pastă. Adaugă 1 lg de ulei și amestecă-l până devine cremos. Adaugă puțină apă și diluează mujdeiul.
Toarnă mujdeiul peste cartofi, amestecă ușor, apoi acoperă din nou cu capac și mai lasă la gătit timp de 1-2 minute, până scade puțin zeama.
Presară mărar proaspăt tocat mărunt și oprește focul.
Savurează cartofii cu mare poftă, sunt o bunătate!