Cartofi rustici

de Zamfira in Mancaruri cu carne, 13 Iul 2013 | 10554 vizualizari

 

Un pranz sau o cina perfecta. Simplu de pregatit, timp scurt de pregatire ... doar pofta sa aveti. Clasicii cartofi intr-o noua combinatie: bulion, carnati si ceapa rosie. Merita incercat, pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi (mari)
  • 1 ceapa rosie (mare)
  • 5 linguri bulion (1/2 pahar de apa)
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 4-5 carnati de casa (afumati si uscati)
  • 4 linguri de ulei
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi rustici:

Curatam si spalam cartofii si ceapa. Taiem cartofii cubulete si ii amestecam cu ulei, cimbru, sare si piper. Punem cartofii intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, stropim din belsug cu bulionul diluat cu apa. Asezam deasupra rondele groase de ceapa rosie si carnati. Punem tava in cuptorul incalzit. Dupa 15 minute intoarcem cartofii si repetam operatiunea din 10 in 10 minute.

Atentie! Datorita bulionul exista posibilitatea de a se carameliza prea tare cartofii. Focul trebuie sa fie mediu. Timp de coacere: 40 minute.

Cartofii rustici pot fi serviti cu: rosii proaspete, ceapa verde sau chiar mujdei de usturoi.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi rustici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

iry-gabriela 1

13.07.2013, 22:43

Corinuta 1

14.07.2013, 09:56

Foarte buni!

Aurelia 07_07 1

17.07.2013, 19:00

Super buni

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]