Cartofi sarbesti

de cismaru_nicoleta in Mancaruri de legume, 16 Feb 2011 | 8884 vizualizari

 

Asa se numesc pe la noi,desi vad mai des denumirea de cartofi acordeon..
in orice caz ne plac muult in aceasta varianta mmai simpla si picanta...

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mai mari
  • sare
  • piper
  • 6 catei usturoi
  • ulei de masline(2-3 lg)
  • 4 feliute unt 
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi sarbesti:

 Cartofii se taie feliute,dar nu de tot ca sa ramana cartoful intreg.

Se ung cu mujdeiul de usturoi,se aseaza intr-o tava tapetata si unsa cu putin ulei si se aseaza pe fiecare cartof o feliuta de unt..

Se pun in cuptorul preincalzit la 250 grade timp de aprox 20 minute,cand s-au rumenit putin se scot si se stropesc cu uleiul de masline dupa care se mai lasa 10 minute si GATA..

Eu i-am pus alaturi de cateva rondele de praz si ardei rosu..Sper sa va placa varianta simpla.Am facut poza si in cuptor,,...arata asa fain untul pe ei.....imm...

Noi i-am papat cu carnita pane si castraveti cu rosioare...

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi sarbesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]