Cartofi taranesti

de Constelatialeu in Mancaruri cu carne, 19 Noi 2017 | 9640 vizualizari

 

Cam bun, cam ca la tara.......:D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi albi
  • 7 cepe galbene
  • 325 g kaizer
  • boia dulce
  • sare
  • piper
  • 60 ml ulei floarea soarelui
  • 30 ml ulei masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti:

Mai intai punem cartofii la fiert, ii fierbem in coaja, adaugam putina sare in apa in care fierbem cartofii. Dupa ce au fiert, ii curatam de coaja si ii taiem cuburi mai mari.

Separat taiem kaizerul fasiute. Ceapa o curatam si o taiem solzisori. Punem pe foc tigaia wok, lasam sa se incinga, punem uleiul de floarea soarelui, apoi kaizerul si ceapa si le calim cca. 15 min la foc mic.

Separat cartofii taiati cuburi ii stropim cu uleiul de masline si apoi adaugam boia dulce, amestecam sa se prinda boia de cartofi. Apoi punem cartofii peste kaizer si ceapa, omogenizam si punem un capac deasupra pentru 10 min. Apoi servim langa o friptura sau asa simpli, neaparat cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]