"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"
Vă invit să încercați o rețetă rapidă și delicioasă. Eu m-am inspirat de la Merisor căreia îi mulțumesc și o pup. :-*
Speli cartofii și îi pui la fiert cu coajă, în apă cât să fie acoperiți. Îi lași să fiarbă până când se pătrund bine, apoi scurgi apa, îi treci prin jet de apă rece, îi cureți și îi tai în jumătate (sau îi lași întregi dacă sunt mici). Pui cartofii într-un castron, torni uleiul de măsline peste ei, apoi presari condiment pentru cartofi Delikat și îl distribui uniform.
Cât timp fierb cartofii, prepari sosul. Cureți ceapa, o speli și o toci julien și lași câteva minute să se călească. Pasezi roșiile cu sosul. Presari amestec de ierburi și boia Delikat peste ceapă și torni sosul de roșii, adaugi 50 ml de apă, cârnăciorii (eu i-am făcut pe grătar pentru că erau cruzi) și lași să fiarbă la foc mediu, până când ceapa se înmoaie și scade sosul. Adaugi sare dacă mai este nevoie.
Adaugi cartofii și amesteci ușor.
Transferi cartofii într-un vas termorezistent uns cu unt, adaugi gogoșarii tăiați felii si dai vasul la cuptor pentru 10-15 minute, la 180 de grade C.
La final adaugi pătrunjelul verde tocat mărunt.