Cartofi umpluti

de ChefBia in Aperitive / Garnituri, 15 Iul 2014 | 4929 vizualizari

 

O rețetă simplă, rapidă și care mă salvează ori de câte ori rămân fără inspirație. Avantajul ei cel mai mare este că poate fi pregătită de fiecare dată altfel, schimbând doar câteva ingrediente.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari
  • 4 ouă
  • cașcaval
  • bacon
  • ceapă verde
  • ardei
  • condimente (după gust)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti:

Cartofii se spală bine, se fierb în coajă și apoi se scobesc lăsând foarte puțin miez pe coajă cât să nu se desfacă.

Cașcavalul ras, baconul, ceapa și ardeiul tocate se pun în cartof până când acesta se umple puțin mai mult de jumătate. Apoi se sparge, cu grijă, câte un ou în fiecare cartof și se presară cu sare și piper.

Se dă la cuptor până când oul este făcut așa cum vă place (cu gălbenușul mai tare sau mai moale). Opțional, cu 1-2 minute înainte de a opri cuptorul, puteți să mai presărați niște cașcaval deasupra, care se va topi și va crea un aspect mai apetisant.

Cartofii se servesc calzi, simpli sau cu un sos răcoros, ca de exemplu cel de iaurt. 

TIPS-URI

1

Cașcavalul, baconul, ceapa verde și ardeiul pot fi înlocuite cu orice alte ingrediente vă plac (brânză sărată, carne de pui rămasă de la un alt preparat, cubulețe de roșii, porumb etc.).

2

Cantitățile diferă în funcție de mărimea cartofilor și de gustul fiecăruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

la 10:43

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

pe 18.08 la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

pe 18.08 la 09:04

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti cu sunca si cascaval