Cartofi umpluti

de lia maria in Mancaruri cu carne, 2 Iun 2010 | 5748 vizualizari

 

Foarte gustosi si hranitori alaturi de o portie mare cu slata de cruditati.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari
  • 500g carne macinata de porc (sau pasare)
  • 300g ciuperci
  • 4 fire ceapa verde
  • 1 ardei kapia rosu
  • 200g cascaval ras
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • marar verde
  • cimbru verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti:

Cartofii se spala si se pun la fiert, dar trebue sa avem grija sa nu-i fierbem prea tare (eu iam fiert 15’), apoi se scurg de apa si se lasa la racit.

Spalam ceapa, ardeiul si ciupercile marunt. Intr-o tigaie punem o lingura de ulei si cand s-a incins adaugam ceapa si ardeiul, calim 2-3’ si adaugam si ciupercile. Amestecam si lasam sa fiarba pana scade toata apa lasata de ciuperci, cam 5’ apoi luam tigaia de pe foc si golim legumele  intr-un bol. In aceiasi tigaie(sau alta) punem carnea macinata si o dinstuim 3-4’ pana-si schimba complet culoarea, dar fara sa o prajim. Peste carne adaugam legumele si frunzele maruntite. Batem cele doua oua si le rasturnam peste compozitie. Amestecam, asezonam cu sare si piper,mai lasam 1-2’ si umplutura este gata.

Tapetam o tava cu hartie de copt pe care o stropim cu 1 ligura de ulei.

Cartofii ii sectionam in doua, pe lungime si ii scobim. Punem cate putin cascaval in scobitura, apoi ii umplem. Ii asezam in tava, presaram peste ei, restul de cascaval, ii stropim cu uleiul ramas si ii dam la cuptor, la foc moderat, pentru 50’.

Se servesc, calzi, cu salata de cruditati.  Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Adinacarla 1

02.06.2010, 23:45

arata foarte bine imi vine sa intind mana si sa-mi iau o portie de pe monitor

lia maria 1

03.06.2010, 09:06

Va multumesc si credeti-ma este o mancare deliciosasi merge si o bere dupa

housy 1

27.06.2010, 12:02

noo.....d-astia si io fac !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Batuta de pui la cuptor