Cartofi umpluti cu piept de pui

de Angelina_Elena in Pui, 28 Feb 2014 | 15421 vizualizari

 

Foarte buni, usor de facut, acesti cartofi sunt perfecti pentru pranz si ii putem servii alaturi de o salata de legume! :)

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cartofii
  • ulei
  • sare

Umplutura:

  • 500 g piept de pui
  • 1 ceapa mare rosie
  • 1 morcov
  • 3 linguri smantana
  • patrunjel uscat
  • sare
  • piper
  • ulei

Sos Bechamel:

  • 250 ml lapte
  • 25 g faina
  • 25 g unt
  • sare
  • piper

In plus:

  • cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti cu piept de pui:

Curatam cartofii de coaja, ii taiem in doua daca sunt mari, iar daca sunt mici ii lasam asa...ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Presaram sare si punem cate o lingura de ulei peste fiecare cartof.

Dam tava la cuptorul preincalzit si ii lasam pana se coc.

Cat timp ce se coc cartofii, pregatim umplutura: pieptul de pui in taiem fasii, apoi il punem la prajit in putin ulei.

Ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe razatoare. Se calesc impreuna pana se inmoaie, apoi le punem impreuna cu carnea in vasul de la blender si le mixam pana obtinem o pasta.

Asezonam cu sare, piper si patrunjel verde dupa gust, adaugam smantana si omogenizam.

Cartofii se incearca cu o furculita, iar daca furculita intra usor in ei, inseamna ca acestia sunt gata.

Se scot din cuptor si se lasa la racit.

Dupa ce s-au racit se golesc la mijloc cu o lingurita(cu atentie pentru a nu se rupe).

Dupa ce i-am golit la mijloc ii umplem cu compozitia de carne, iar apoi ii punem intr-o tava.

Intr-un ibric punem untul la topit la foc mic, iar dupa ce s-a topit luam ibricul de pe foc, adugam faina si amestecam repede pentru a nu se face cocoloase.

Se pune din nou la foc mic si continuam sa amestecam putin apoi se toarna laptele si se amesteca pana se ingroasa.

Acest sos se pune peste cartofi, se acopera cu un strat de cascaval si se dau la cuptor pentru 10-15 minute.

Cand s-au gratinat deasupra sunt gata.

Se servesc calzi, pofta buna! 

TIPS-URI

1

Cand calim legumele putem sa adaugam si un ardei rosu taiat cubulete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu bere, usturoi si ridichi