Cartofi umpluti si rumeniti la cuptor

de CameliaR in , 6 Iun 2018 | 3636 vizualizari

 

Gust, aroma si savoare ... toate intr-un singur nume, Delikat ii se mai spune!
Pentru aceasta reteta am ales sa folosesc ingredientele naturale de la Delikat. Am folosit cimbrisor care a oferit un plus de savoarea cartofilor mei, condimentele noi pentru cartofi de la Delikat, amestecul de ierburi italiene si boia de ardei dulce. Condimentele de la Delikat imbogatesc orice reteta cu arome unice si ofera savoare atat mancarurilor traditionale, cat si mancarurilor exotice.Ingredientele folosite sunt crescute, recoltate si prelucrate direct in tarile lor de origine, cu cea mai adecvata clima. Reteta mea de cartofi la cuptor a prins si mai mult gust datorita condimentelor de la Delikat.
 

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 50 g orez fiert
  • ceapa verde
  • 50 g telemea de vaca
  • 100 g cascaval ras
  • sare si piper
  • boia de ardei dulce de la Delikat
  • 1 lingura condimente pentru cartofi de la Delikat
  • 1 lingura de cimbrisor de la Delikat
  • 1 lingura amestec ierburi italiene de la Delikat
  • 1 lingura ulei sau unt topit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti si rumeniti la cuptor:

Spalam bine cartofii si ii punem la fiert cu tot cu coaja. Ii incercam cu o scobitoare de gratar.

Intre timp spalam ceapa verde si o tocam marunt. Fierbem orezul, dam cascavalul pe razatoare si taiem branza de telemea in cuburi mici. Din cele 3 oua o sa pregatim o omleta. Punem ouale intr-un bol si adaugam, sare, piper si o lingurita de boia de ardei dulce de la Delikat. Amestecam bine cu o furculita sau cu un tel. Adaugam amestecul de oua obtinut intr-o tigaie si amestecam cu o paleta pana omleta este gata.

Dupa ce cartofii s-au fiert, ii lasam sa se raceasca putin ca sa ii putem manevra. Curatam cartofii de coaja subtire. Cu grija scobim mijlocul acestor cu o lingurita deoarece exista riscul sa se crape. Restul de cartof pe care l-am scos il amestecam cu ceapa verde. Ii ungem in exterior cu ulei sau cu unt topit. Pe un tocator amestecam condimentele pentru cartofi, cimbrisorul si amestecul de ierburi italiene de la Delikat. Apoi imbracam cartofii cu ajutorul unei pensule sau cu mana cu acest amestec de condimente. Ii asezam intr-o tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt. 

Umplem cartofii cu o lingurita de omleta, orez fiert, amestec de cartof cu ceapa, cateva cubulete de telemea de vaca, iar deasupra presaram niste cascaval ras. Introducem cartofii in cuptorul preincalzit si ii lasam pana cascavalul se rumeneste usor. Ii servim cu cateva feliute de rosii si putina ceapa verde preserate deasupra acestor cartofi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti si rumeniti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi evantai – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă