Cartofi umpluti,la cuptor

de gospodinadecriza in Aperitive / Garnituri, 21 Apr 2010 | 11205 vizualizari

 

O reţetă simplă, uşoară pentru stomac, fără prăjeli.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari.  
  • Pentru umplutură: -        
  • brânză sărată, de vaci,
  • caşcaval, -        
  • feliuţe de şuncă si salam, tăiate cuburi, -        
  • ceapă verde, tăiată,
  • pătrunjel, -        
  • 1 ou fiert, tăiat cuburi -        
  • 50 g unt, -        
  • 4 - 5 linguri de smântână, -        
  • sare, piper.
  • În funcţie de preferinţe şi buget, mai puteţi adăuga ciuperci, bacon, kaizer, piept de pui,  
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti,la cuptor:

Cartofii spălaţi se fierb în coajă, 30 min. Îi scoatem, îi lăsăm la răcit şi, cu o lingură, îi scobim pe lungime, de miez. Cine doreşte, poate curăţa cartofii de coajă, înainte de a-i da la cuptor. Sau se pot căli legumele şi carnea în ulei. Eu am optat pentru o varianta mai dietetică a retetei.
Îi umplem, pe rând, cu câte un pic din fiecare ingredient (brânză, 2, 3 cubuleţe unt, şuncă, ceapă tăiată rondele, usturoi feliat, carne) condimentăm, punem o lingură de smântână deasupra şi îi dăm la cuptor 30 minute, într-o tavă unsă cu unt.

Cu 5 minute înainte de a-i scoate, radem caşcaval şi aşezăm o felie de roşie peste fiecare cartof. Îi putem orna şi cu rondele de ceapa roşie.
Pentru a-i servi, îi punem cu grijă pe un platou, presărat cu pătrunjel sau pe foi de salata verde.


Pofta mare.
GDC

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti,la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortila spaniola