Castane coapte la cuptor

de xana in Aperitive / Garnituri, 30 Oct 2013 | 17563 vizualizari

 

Imi plac foarte mult castanele pe jar, dar dureaza mult sa le fac si nu am rabdare :) asa ca trebuia sa gasesc alta modalitate, dar sa ramana la fel de bune.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr castane cu tot cu coaja
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castane coapte la cuptor:

Castanele se spala bine si se taie in forma de cruce pe latura mai rotunjita(taietura trebuie sa fie doar superficiala, ca in imaginea 1). Se pun intr-o oala, se acopera cu apa si se pun la foc iute. Cand incep sa fiarba, se reduce focul la mic si se mai lasa 5 minute.

Apoi se scurg de apa si se dau cu sare din abundenta. Se pun intr-o tava(eu am folosit cea de pizza, cu gauri pe fund) si se dau la cuptor, la 250ºC pana cand se rumenesc bine.

TIPS-URI

1

Dupa ce au fiert se aleg cele stricate(daca e cazul)

2

Daca vrem sa le folosim pentru piure sau altceva, se lasa la fiert cca 15 minute apoi se indeparteaza coaja si pielita maro din interior.

3

Se poate omite fierberea, punandu-le taiate direct in cuptor, dar asa vor ramane mai uscate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castane coapte la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castane coapte