Castraveți bulgărești în oțet

de elucubratiiculinare in Muraturi, 14 Sep 2012 | 7670 vizualizari

 

O rețetă rătăcită, mulțumesc Bunicii că mi-a adus aminte de ea!
Este prima dată când fac eu cu mânuța mea această rețetă, dar am respectat indicațiile și sigur au ieșit demențial de buni.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg castraveți cornișor,
  • 2 morcovi,
  • 1 ceapă de apă,
  • 24 linguri oțet din vin de 90 grade,
  • 3 lingurițe boabe de piper negru,
  • 3 lingurițe boabe de muștar,
  • 6 lingurițe de zahăr,
  • 6 lingurițe sare,
  • 3 flori de mărar,
  • apă.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveți bulgărești în oțet:

Spălăm foarte bine castraveții. Pentru 2 kg de castraveți avem nevoie de 6 borcane de 800 g. Spălăm borcanele și pregătim capace pentru ele (de preferință noi). Curățăm morcovii, se spală și se taie rondele. Curățăm ceapa, se spală și se taie rondele. Punem castraveții în borcane. Apoi în fiecare borcan adăugăm câte 3 rondele de morcov, 3 rondele de ceapă, o linguriță de sare, o linguriță de zahăr, 4 linguri de oțet, 1/2 linguriță boabe piper, 1/2 linguriță boabe muștar și 1/2 floare de mărar.

Se umplu borcanele cu apă și se pun capacele. Într-o oală înaltă, aranjăm un prosop curat la fund și punem 3-4 borcane, apoi acoperim cu apă. Se pun la fiert pentru 15 minute de când începe apa să clocotească. Se lasă să se răcească în oală. Se scot, se șterg cu un prosop și se pun în cămară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveți bulgărești în oțet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu brânză - Cea mai rapidă și gustoasă rețetă

pe 30.10 la 10:53

Muschiulet de porc la cuptor, cu sos de smantana

de Caty 3

pe 29.10 la 20:42

Prajitura cu mere

de Caty 3

pe 29.10 la 13:55

Pastă de fasole cu avocado - Rețeta simplă de post

pe 29.10 la 13:15

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]