Castraveti in saramura

de mihaelar63 in Muraturi, 2 Oct 2014 | 8451 vizualizari

 

Mi-am propus ca in acest an sa pun castravetii la conservat in mai multe moduri pentru a face diferenta . Concluziile le voi trage doar dupa ce voi gusta din fiecare .O reteta simpla de tot dupa care puneau bunicile noastre castravetii pe iarna .

 

INGREDIENTE

  • 5 kg castraveti
  • 1 legatura hrean
  • 1 morcov
  • 2 ardei iuti
  • cateva crengute de cimbru verde
  • marar tulpini -optional
  • sare mare neiodata pentru muraturi .
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in saramura:

Castravetii se spala bine.

Curatati castravetii taind capetele foarte usor , se imbiba mai usor cu saramura si se elimina eventualele capete amarui .

Se prepara o saramura , cate o lingura de sare / litru de apa .Infierbantati ca sarea sa se dizolve .

Opariti castravetii in saramura fierbinte si lasati sa se odihneasca cateva ore .

Scurgeti saramura si repetati operatiunea de oparire cu saramura proaspata .

Curatati hreanul si morcovul ,taiatile fasii/ rondele . Spalti legumele , ardeiul iute si cimbrul .Feliati ardeiul iute .

Claditi in borcane curate castravetii scursi de lichid , printre ei punand , hrean , morcovi , ardei iute si cimbru .

Adugati saramura calda [ aceiasi formula de 1 lingura sare la litrul de apa ].

Infiletati puternic capacele sterilizate prin fierbere .

TIPS-URI

1

Curatati castravetii taind capetele foarte usor , se imbiba mai usor cu saramura si se elimina eventualele capete amarui .

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in saramura" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Castraveti fara conservanti pentru iarna (reteta 400)