Castraveti murati (de vara)

de MOKUSKA in Muraturi, 3 Aug 2014 | 11891 vizualizari

 

In timpul verii nu ne saturam de salatele de cruditati, este la ordinea zilei sa pregatim o salata rapida. Dar uneori mai simtim nevoia sa mancam ceva mai sarat si mai acru, desi stiu nu este foarte sanatos. Vreau sa precizez ca acesti castraveti sunt crescuti in ghivece de flori ;)

 

INGREDIENTE

  • 2 kg castraveti verzi
  • marar si cimbru uscat
  • apa
  • sare dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati (de vara):

Pe fundul borcanelor se aseaza marar si cimbru dupa plac.

Spalam castravetii si ii asezam in borcane. Umplem borcanele cu apa, lasand deasupra putin loc liber (1-2 cm).

Apa se revarsa intr-o cratita si se sareaza dupa gust. (la 1 L de apa se pune 1 lingura rasa de sare)

Varsam saramura peste castraveti, asezam crengute de marar si cimbru, acoperim cu o farfuriuta.

Asezam borcanele intr-o tava si le lasam 3-4 zile la loc calduros.

Daca vreti sa se acreasca mai repede, puneti o felie de paine in fiecare borcan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati (de vara)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari in sos de mustar