Castraveti picanti in otet

de elucubratiiculinare in Conserve, 30 Sep 2017 | 5035 vizualizari

 

Poate că mai vrem din când în când și ceva picant, sau poate că unii vor numai picant!!!

 

INGREDIENTE

  • pentru 3 borcane de 800 g:
  • 1 kg castraveți cornișor
  • 3 ardei foarte iuți
  • 3 lingurițe sare
  • 3 lingurițe zahăr
  • 3 căței de usturoi
  • 18 linguri oțet din vin de 9 grade
  • 1,5 lingurițe piper negru boabe
  • 1,5 lingurițe boabe muștar
  • 3 frunze de țelină
  • 3 flori de mărar
  • 1 ceapă tăiată felii
  • hrean
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti picanti in otet:

Spălăm foarte bine castraveții și tăiem codița.

Spălăm bine 3 borcane de 800 g.
Aranjăm castraveții în borcane.
Pregătim restul ingredientelor.

Punem în fiecare borcan câte o linguriță sare, o linguriță zahăr, jumătate linguriță piper negru, jumătate linguriță boabe muștar, 3 linguri oțet, câte un cățel de usturoi, 2-3 fâșii hrean,2-3 felii de ceapă, o floare de mărar, o frunză de țelină și nu în ultimul rând ARDEIUL IUTE.

Umplem borcanele cu apă și se acoperă cu capac.
Se pun la fiert în bain-marie pentru 15 minute.
Se scot borcanele și se țin la cald - învelite într-un prosop sau pătură până la răcirea completă.
Se dau la cămară pentru minim 2 săptămâni.


Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti picanti in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari la borcan