Cataif cu frisca

de Panacris in Dulciuri, 1 Ian 2012 | 9725 vizualizari

 

Un dulce, foarte dulce!!!

 

INGREDIENTE

  • fidea de casa
  • unt 
  • apa
  • zahar tos
  • zahar vanilinat
  • esenta butter-vanilie
  • frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cataif cu frisca:

Se unge o tava cu un strat  de unt. Se aseaza fideaua, intr/un strat mai gros, ca si o foaie de prajitura! Tava se pune in cuptorul, preincins, la foc moderat cca. 10 minute, pana se rumeneste fideaua. Intre timp se face un sirop de zahar, cca. 250  ml apa, 200 g de zahar, zahr vanilina si esenta de butter-vanilie. Se toarna siropul fierbinte peste fideaua rumenita si sa mai lasa la cuptor cca. 20 minute, pana se incorporeaza tot siropul. Foaia se lasa sa se raceasca in tava. Se procedeaza la fel si cu cea de/a doua foaie, doar ca acesta se taie in patrate, cam cat o portie. Dupa ce s/au racit foile se umplu cu frisca batuta. Se serveste cam dupa o ora dupa montare. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Kataif