Catina cu miere, la borcan - pt imunitate si vitamina C

de cristinne in Conserve, 30 Sep 2010 | 138659 vizualizari

 

Catina alba este un adevarat panaceu. Are printre alte vitamine, cel mai ridicat continut de vitamina E, Fsi C ( -cica de 14 ori mai mare decat a lamaii si de 2 ori mai mare decat a celebrului maces). Proprietăţile antioxidante ale cătinei o recomandă pentru întărirea sistemului imunitar (este capabilă să vindece virozele respiratorii şi gripa), sănătatea ochilor şi prevenirea îmbătrânirii, reglarea sistemului endocrin, reglarea nivelului de lipide din sânge, reducerea inflamaţiilor.
Fructele de catina se recolteaza din august pana la sfarsitul lui octombrie, dar si iarna daca le gasiti aproape inghetate pe mladite, sunt perfecte!
Pe timpul iernii, fructele se pastreaza foarte bine in miere de albine.

 

INGREDIENTE

  • - miere
  • - fructe de catina  
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Catina cu miere, la borcan - pt imunitate si vitamina C:

Se foloseste o parte miere si 3 parti fructe de catina. Intr-un borcan se pun fructele de catina spalate in prealabil pana se umple borcanul pe 3 sferturi. Un sfert se adauga miere, se amesteca si se tine la rece (este valabil la frigider si 2 ani). Se consuma cate o lingurita, mestecata in fiecare dimineata pe stomacul gol

Daca ti-a placut reteta noastra "Catina cu miere, la borcan - pt imunitate si vitamina C" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat - Rețeta delicioasă de casă

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Miere din flori de papadie