"Caviar" de dovlecel si roșii uscate

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 10 Aug 2015 | 4359 vizualizari

 

Simplu si bun .... o reteta cu numai 2 ingrediente !
Salata de vinete - "caviar d'aubergines" in frantuzeste este salata mea preferata.
Este a 2a oara cand incerc cu dovlecel. De data asta sunt convinsa, este la fel de delicioasa si mult mai usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel de 300 g
  • 4 felii de roșie uscata în ulei de măsline
  • 1 linguriță de ulei de măsline
  • boia de ardei dulce
  • sare, piper, cimbru
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Caviar" de dovlecel si roșii uscate:

Coaceți dovlecelul la aburi 10 minute taiat cuburi sau felii.

Eu l-am gatit  cu  Microccok Tupperware .

Se curata partial si se taie în felii destul de groase.

Se pune in Microcook, se presara deasupra cimbru, sare si piper,  se adaugă 40 ml de apă.

Se da la microunde pentru 6 minute la 620 W.

Lasam sa se odihneasca 5 minute, fără sa deschidem apoi il punem într-o strecurătoare.

Așteptați sa se racească un pic, apoi se mixeaza cu rosiile uscate si boia de ardei. 

Condimentam si dam la rece pentru cateva ore.

Se servește rece pe pâine proaspata sau prăjită .

Pofta Buna !!!!!

TIPS-URI

1

lasati un pic de coaja pentru aspect si culoare

Daca ti-a placut reteta noastra ""Caviar" de dovlecel si roșii uscate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]