Ceafa de porc cu lutita

de epurasha2bb in Porc, 27 Iul 2010 | 7700 vizualizari

 

lutita e un sos ce se face la noi in zona din rosii coapte pe carbuni si mult usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 6 linguri de lutita
  • 2 bucati mari de ceafa cu os
  • 4 cartofi
  • 1/2 pahar vin
  • 2 foi dafin
  • 1 canuta de lapte
  • unt cat o nuca
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc cu lutita:

Pentru lutita trebuie coapte rosiile pe gratar cu carbuni si apoi decojite si strosite bine impreuna cu sare,usturoi si puti ulei.Unii mai pun si ardei copt in ea.

Se curata cartofii de coaja, se spala si s etaia cubulete.Se pun la fiert cu apa si sare si apoi se paseaza , adaugand lapte si unt pana se obtine un piure pufos.

Carnea de porc se spala si se aseaza in tigaia Doubletta cu putin ulei, 1/2  pahar vin, 2 frunze de dafin.

Se acopera cu tigaia 2 si se intoarce pe partea cealalat dupa 6 minute .

Se mai lasa iar 5 minute.Apoi se pune deasupra lutita si se mai lasa fara capac cateva minute.

Apoi se serveste alaturi de piure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu lutita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de porc, cu cartofi si rosii la cuptor