Ceafa de porc cu piure de cartofi si sos de rosii cu busuioc

de nadea68 in Porc, 23 Iul 2013 | 7346 vizualizari

 

O reteta buna si consistenta...

 

INGREDIENTE

  •  4 bucati ceafa de porc
  • 1 kg cartofi
  •  rosii
  •  ulei de masline
  •  ulei
  •  margarina
  •  lapte
  •  sare
  •  piper
  •  busuioc
  • usturoi
  • cimbru
  • rosmarin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc cu piure de cartofi si sos de rosii cu busuioc:

Mai intai am facut sosul de rosii. Rosiile se spala se curata de coaja (le-am oparit), se taie marunt si se pun pe foc intr-o oala. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa un pic. Am adaugat uleiul de masline, un pic de sare si usturoiul dat pe razatoarea mica. Am lasat la fiert pana a devinit consistent. Se ia de pe foc si se adauga busuiocul taiat fin. Se acopera si se pune deoparte.

Luam carnea punem sare, piper si o punem la prajit in putin ulei intr-o tigaie. Adaugam cimbru si rozmarin. Se lasa la rumenit pe ambele parti. Se adauga un pic de apa si se lasa la prajit pana scade apa si carnea e gata.

Intr-o alta oala punem cartofii curatati si taiati in patru si-i acoperim cu apa. Se dau la fiert.dupa cateva clocote se adauga sarea. Cand cartofii sunt fierti se scurg de apa (daca mai este), se piseaza bine, se adauga margarina si un pic de lapte. Se amesteca pana piureul devine un pic ,,pufos''.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu piure de cartofi si sos de rosii cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]