Ceafa de porc la gratar

de lia maria in Porc, 19 Mar 2011 | 6740 vizualizari

 

Chiar daca inca timpul de afara nu ne permite sa pregatim un gratar in aer liber , il putem prepara si in casa. Rapid , gustos si usor de gatit. Cantitatile de carne si cartofi, se stabilesc functie de numarul de personae pentru care pregatim masa.

 

INGREDIENTE

 

  • Felii de ceafa fara os
  • Cartofi
  • Muratura/mujdei
  • Ulei
  • Condiment
  • Ulei de palmier( pt cartofi)

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc la gratar:

 

Punem tigaia la incins cu putin ulei, adaugam bucatile de carne si le prajim la foc mediu, pe ambele parti. Scoatem bucatile de carne intr-un bol, le condimentam si le acoperim cu folie sau un capac, pentru ca aromele sa se patrunda si carnea sa se fragezeasca.

Curatam si taiem cartofii bastonase, ii spalam si ii prajim in friteuza cand uleiul a atins temperatura setata. Cand sant prajiti ii lasam 1-2’ la scurs, apoi ii rasturnam intr-un bol si ii condimentam.

Servim impreuna cu feliile de carne si muratura la alegere, sau mujdei de usturoi.

Eu am servit la o portie, cate doua gratare, cativa cartofi si o jumatate de gogosar umplut cu struguri.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

ceafa de porc

2

condimente

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Snitel cu susan si piure de cartofi