Ceafa de porc la gratar cu garnitura de cartofi noi

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 10 Iun 2012 | 8002 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati ceafa de porc

Pentru bait:

  • sare
  • piper boabe
  • o cana cu vin alb demi-sec
  • 3 linguri sos de soia
  • oregano
  • piper
  • boia

Pentru garnitura

  • 800 g cartofi
  • sare
  • ulei pentru prajit
  • marar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc la gratar cu garnitura de cartofi noi:

Mod de preparare: 

Bucatile de ceafa se spala,se usuca cu un prosop absorbant si se condimenteaza cu sare dupa placul fiecaruia dupa care se aseaza intr-un vas. Se face un bait   din vin, sos de soia,boia, piper si oregano.Turnam baitul peste bucatile de carne astfel incat acestea sa fie acoperite de bait .Acoperim vasul si dam la frigider pentru cateva ore bune(4-5 ore ) dupa care scoatem bucatile de carne din bait, le lasam putin la scurs dupa care le batem bine .Frigem bucatile de carne pe gratar, intorcandu- le de pe o parte pe alta.
In timp ce carnea este pe gratar ne ocupam de cartofi..........spala cartofii,ii curatam ,ii taiem (eu am avut cartofi mai mici si atunci i-am lasat asa iar pe cei mai maricei i-am taiat in jumatate)ii condimentam cu sare si apoi ii prajim in ulei incins intr-un ceaun.Cand sunt gata facuti si frumos rumeniti ii scoatem cu ajutorul unei spatule pe un platou si presaram peste ei marar verde taiat marunt. Servim friptura calda alaturi de cartofi si o salata de varza verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la gratar cu garnitura de cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

RuxyRux 1

11.06.2012, 18:43

Ti-am ras garnitura si salata de pe farfurie...nu mai e grozav arata cartofii

Alinutza80 1

12.06.2012, 21:52

mihaelar63 1

15.06.2012, 16:55

Admiram doar panorama

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc aromatizata, cu tagliatele de legume si piramida de bulgur cu orez negru