Ceafa de porc la gratar cu piure si sos de usturoi cu nucsoara

de Alexandra Burz in Mancaruri cu carne, 15 Ian 2014 | 5522 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 felii ceafa de porc fara os
  • 5-6 catei usturoi
  • 6-7 cartofi
  • 200 ml lapte
  • 100 gr unt
  • smantana
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • boia de ardei dulce
  • ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc la gratar cu piure si sos de usturoi cu nucsoara:

Ceafa se spala bine, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la marinat aproximativ 30-40 minute

Curatam cartofii, ii spalam bine, taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare

Curatam usturoiul, il pisam, il frecam bine cu putina sare si ulei pana ajunge la o consistenta precum maioneza

Adaugam un varf de cutit de boia, un varf de cutit de nucsoara, amestecam bine, adaugam o lingurita de smantana, omogenizam si lasam la rece pana la servire

Incingem bine grillul, carnea o ungem cu putin ulei cu ajutorul unei pensule(eu am avut de silicon)

Punem carnea pe grillul incins si lasam sa se rumeneasca frumos pe ambele parti, cam 15 minute

Strecuram cartofii de apa fiarta, adaugam untul, laptele fierbinte si sare daca mai este nevoie

Se asambleaza frumos pe farfurii

 

POFTA BUNA!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la gratar cu piure si sos de usturoi cu nucsoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlete la tigaie a la Adela