Ceafa de porc la slow cooker Crock-Pot

de Panacris in Porc, 30 Oct 2019 | 5639 vizualizari

 

Astă seară, m-am inspirat de la Teo's Kitchen, ce a preparat un savuros cotlet de porc prin gătire lentă la Slow Cooker CrockPot 4.7L Digital.
 
Am adaptat rețeta le ce am avut prin frigider, ceafă de porc și ceapă galbenă, în loc de cotlet și ceapă roșie! ;) 

 

INGREDIENTE

  • Ceafă de porc 4 felii cca. 1000 g,
  • Sos de soia 125 ml,
  • Miere 125 ml,
  • Usturoi 5 căței,
  • Ulei de susan 1 lingură,
  • Ceapă galbenă 3 bucăți,
  • Cimbru/ Rozmarin,
  • Amidon alimentar 1 lingură,
  • Apă cca. 100 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc la slow cooker Crock-Pot:

Ceapa se curăță și se taie rondele mari. Se așază pe fundul vasului ceramic al aparatului slow cooker Crock-Pot, iar pestea ea se așează feliile generoase de ceafă.

Se amestecă într-un bol, sosul de soia, mierea de albine, uleiul de susan, usturoiul curățat și presat, cimbrul uscat și  mărunțit. Sosul obținut se răstoarnă peste feliile de ceafă, ce se întorc pe fiecare parte, ca să fie acoperite.

Se setează  slow cookerul Crock-Pot 4.7L Digital pe funcția HIGH și timpul de gătire de 3 ore
Când timpul a expirat, se scot bucățile de carne pe o farfurie și se lasă la cald.

Între timp se strecoară sosul printr-o sită, se amestecă cu apă și amidon și se pune înapoi în vasul ceramic al CrokPot-ului. Se setează  slow cookerul Crock-Pot 4.7L Digital pe funcția HIGH, timp de 20 minute.

Carnea se servește acompaniată de sos alături de garnitura preferată: piure, orez sau legume.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc impanata cu piept de porc, la cuptor