Ceafa la tigaie cu cartofi la cuptor

de bucatarimcudiana in Porc, 3 Apr 2011 | 10154 vizualizari

 

Stiu ca suna cam anost si nesanatos :)) dar este o mancare delicioasa

 

INGREDIENTE

 pentru friptura:    

  • 2 buc. ceafa cu os  
  • 3-4 linguri cu ulei  
  • 1 pahar vin  
  • sare, piper dupa gust  
  • orice alte condimente care va plac

pentru cartofi:

  • 5- 6 cartofi potriviti  
  • sare dupa gust  
  • 4-5 linguri ulei de masline  
  • condimente pentru cartofi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa la tigaie cu cartofi la cuptor:

Mai intai pregatim 2 buc. de ceafa de porc (cu os in cazul meu, parca este mai delicioasa cu os) si le punem  in tigaia cu uleiul incins, le rumenim usor, adaugam sarea,piperul , condimentele si vinul, le acoperim cu capac si lasam la foc mic pana scade tot vinul.

Cartofii curatati de coaja ii taiem in patru si ii punem la fiert in apa cu sare pana se fierb pe jumatate, dupa care ii scurgem de apa si ii punem intr-o tava, ii stropim cu ulei de masline si adaugam condimentele uniform.

Eu am folosit condimente pentru cartofi cu rozmarin si usturoi.

Ii punem la cuptor pentru 20-30 min si sunt gata de servit langa friptura , castraveciori murati sau o salata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa la tigaie cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet fraged de porc cu cartofi