Ceafa la tigaie cu cartofi la cuptor

de bucatarimcudiana in Porc, 3 Apr 2011 | 10728 vizualizari

 

Stiu ca suna cam anost si nesanatos :)) dar este o mancare delicioasa

 

INGREDIENTE

 pentru friptura:    

  • 2 buc. ceafa cu os  
  • 3-4 linguri cu ulei  
  • 1 pahar vin  
  • sare, piper dupa gust  
  • orice alte condimente care va plac

pentru cartofi:

  • 5- 6 cartofi potriviti  
  • sare dupa gust  
  • 4-5 linguri ulei de masline  
  • condimente pentru cartofi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa la tigaie cu cartofi la cuptor:

Mai intai pregatim 2 buc. de ceafa de porc (cu os in cazul meu, parca este mai delicioasa cu os) si le punem  in tigaia cu uleiul incins, le rumenim usor, adaugam sarea,piperul , condimentele si vinul, le acoperim cu capac si lasam la foc mic pana scade tot vinul.

Cartofii curatati de coaja ii taiem in patru si ii punem la fiert in apa cu sare pana se fierb pe jumatate, dupa care ii scurgem de apa si ii punem intr-o tava, ii stropim cu ulei de masline si adaugam condimentele uniform.

Eu am folosit condimente pentru cartofi cu rozmarin si usturoi.

Ii punem la cuptor pentru 20-30 min si sunt gata de servit langa friptura , castraveciori murati sau o salata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa la tigaie cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]