Ceafa la tigaie cu sos

de katty in Porc, 15 Mai 2020 | 3981 vizualizari

 

O fripturica simpla si rapida imbunatatita cu un sos delicios dulce acrisor.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati ceafa cu os
  • 1 lingurita ulei
  • ierburi de provence
  • sare dupa gust
  • piper
  • 70 ml vin alb
  • 200 gr rosii pasate
  • 1 foaie de dafin
  • 100 gr smantana
  • 1/2 lingurita zahar
  • cartofi la cuptor si salata verde pentru garnitura
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa la tigaie cu sos:

Carnea spalata si zvantata se condimenteaza cu cimbru. sare  si piper.

Punem carnea la prajit intr-o tigaie in uleiul incins. Intoarcem carnea pe ambele parti sa se rumeneasca frumos, apoi o scoatem intr-o farfurie si o pastram la cald.

In grasimea ramasa de la carne punem vinul si rosiile pasate. Adaugam sare, piper dupa gust, zaharul, ierburi de provence.

Fierbem pana sosul se ingroasa, apoi adaugam smantana. Mai dam cateva clocote, apoi oprim focul.

Servim ceafa cu sos, garnitura de cartofi si salata verde.

TIPS-URI

1

ajustati cantitatea de zahar in functie de cat de dulci sunt rosiile

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa la tigaie cu sos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

vasimur 1

15.05.2020, 23:12

Rocsi 1

16.05.2020, 19:31

Ce bunatate ai facut aici!

dantes 1

18.05.2020, 11:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

ieri la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Escalop de porc cu ciuperci brune