Chec 2 in 1 :)

de Ligia Bxl in Prajituri, 20 Iul 2013 | 5106 vizualizari

 

Foarte pufos!

 

INGREDIENTE

Chec 1:

  • 2 oua
  • 125 gr de unt
  • 1 ceasca de zahar
  • 1/2 praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • colorant alimentar

Chec 2:

  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 praf de copt
  • faina cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec 2 in 1 :):

Primul chec se face astfel:se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu untul moale la temperatura camerei cu zaharul pana devine alb,albusurile se bat spuma apoi se adauga faina(cat cuprinde sa fie o compozitie nici tare nici moale,pufoasa) se adauga praful de copt,se pun apoi albusurile batute spuma si se amesteca usor sa nu se lase.,se adauga colorantul alimentar.Se toarna compozitia intr-o forma de chec unsa cu ulei si hartie de copt,apoi se da la cuptor.Dupa ce sa copt se lasa la racit.Dupa racire se taie checul dealungul si se fac forme la alegere.

Checul 2:se separa albusurile de galbenusuri,apoi se bat spuma,galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga uleiul,faina si praful de copt,la final se incorporeaza toate cu albusul spuma.Se unge o forma de chec cu ulei si se pune foaie de copt,se toarna pe fundul tavii putina compozitie,apoi pe mijloc se pun formele si la final se adauga restul de compozitie.Se da tava la cuptor ptr coacere.Se serveste la un ceai sau cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec 2 in 1 :)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]