Chec alb cu lamaie

de laura_n in Dulciuri, 25 Oct 2016 | 10192 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 albușuri (ouă de găină)
  • 5 lg zahăr brut
  • 5 lg făină albă de grâu
  • 1/2 lg mac
  • 5 gr praf de copt
  • 1 praf sare
  • 6 lg ulei de floarea soarelui
  • 2 lg zeamă de lămâie
  • coajă rasă de lămâie (netratată)
  • zahăr pudră
  • ornamente
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec alb cu lamaie:

Se pornește cuptorul, la 170 grade. Se pregătește o tavă de chec.

Albușurile se spumează cu un praf de sare. Când devin dense și albe, se adaugă zahărul și se mixează până se obține o spumă fermă și lucioasă. Se adaugă făina, macul și praful de copt, se încorporează în bezea. Se adaugă coaja rasă și zeama de lămâie, apoi uleiul și se omogenizează pentru ultima dată.

Se pregătește forma de copt, prevăzută cu hârtie pergament. (Eu am folosit o formă din silicon și nu a mai fost necesară hârtia de copt).

Se toarnă compoziția de chec, se pune în cuptor, la 170 grade, timp de 50 minute. Checul trebuie să fie ușor rumenit, se poate face proba cu o scobitoare.

Se scoate, se lasă la temperat, apoi se pudrează cu zahăr vanilat și se presară câteva ornamente pentru un plus de culoare.

Este foarte gustos acest chec alb cu lămâie și vă recomand să îl pregătiți și voi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec alb cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]